Greenseats: CO2 van je vlucht compenseren?

Miljoenen mensen reizen jaarlijks de hele wereld over. Maar al die ritten en vluchten bij elkaar zorgen voor enorm veel CO2 uitstoot! Wist je dat er nu iets voor is bedacht? De greenseat! Wil jij lange afstanden maken, maar toch je CO2 verbruik beperkten en groen wil reizen dan is dit misschien een optie voor je. Het is in ieder geval heel gemakkelijk!

Wat is Greenseat?

De CO2 uitstoot die wordt veroorzaakt door jouw reis kun je compenseren door een Greenseat te boeken. Op de website kun je uitrekenen hoe veel uitstoot jouw reis heeft veroorzaakt. Het maakt niet uit of dit met het vliegtuig, de auto, of een ander vervoersmiddel is. Je kunt op Greenseat.nl invoeren hoe en met welk vervoersmiddel je gaat reizen of hebt gereisd. Greenseat berekent dan een prijs die je kunt afrekenen met iDeal of creditcard. Jouw donatie gaat vervolgens naar projecten van Greenseat, die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang verlenen tot schone energie. Voorbeelden van de VCS gecertificeerde projecten zijn houtskoolovens in Oeganda en biogas in Cambodja. Lees hier meer. Het kost een beetje, maar je houdt wel een goed gevoel over aan je reis. Een win-win situatie dus!

Boeken van een Greenseat: mijn ervaring

In middels hebben al meer den 50 reisorganisaties de optie van CO2-compensatie in hun boekingsformulier. Zo is het enorm makkelijk om groener te reizen en de activiteiten van GreenSeat te steunen. Deze optie vergeten aan te kruisen of over het hoofd gezien? Je kunt ook achteraf compenseren op de website van Greenseat. Ik heb pas geleden mijn retourtje Bangkok “gecompenseerd” voor ongeveer 15 euro. Het was in twee minuten gepiept! Vlucht intypen, er rolt een bedrag uit en je kunt meteen afrekenen met iDeal. Het grappige vond ik dat ik direct een soort certificaat in mijn email mailbox kreeg. Die heb ik maar weer in de pocket, haha!

certificaat.png

 

Resultaten

Mijn bijdrage zorgt dan misschien ‘maar’ voor 1,55 huishoudens met duurzame energie, maar inmiddels zijn er al grote successen geboekt! Er hebben nu al bijna 100.000 reizigers gekozen voor een Greenseat. In 2014 werd er 136.396 ton gecompenseerd. Dat zegt je waarschijnlijk niet zo veel, maar daar kun je 13.394 keer met de auto de aarde rondrijden en meer dan 6.8 miljoen bomen 1 jaar lang laten groeien, wow!

Ik vind het een super manier om een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld, en toch je lange afstanden enigszins acceptabel te maken. Ik ben natuurlijk benieuwd wat jullie er van vinden! Lijkt jou het wat om zo’n Greenseat te boeken? Laat het in een reactie weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s