Nog 1 week: Mijn stage in Thailand!

Over een kleine week is het zo ver. Mijn kamertje in Den Haag laat ik tijdelijk achter me om naar Thailand te vertrekken voor een vier maanden durende afstudeerstage in de omgeving van Pai, helemaal in het noorden dus. Super spannend natuurlijk! Ik ga mijn afstudeerscriptie schrijven in een compleet ander leven. In dit blog vertel ik wat meer over hoe deze komende vier maanden er uit gaan zien voor mij.

Wat voor stage?

Ik ga stage lopen bij Conserve Natural Forests (CNF), een nog jonge milieuorganisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur en de dieren (met name de olifant) in Noord Thailand. Daarnaast doen ze educatieve projecten voor locals om ze duurzame manieren van landbouw te leren. Ze proberen op grote schaal herbebossing toe te passen en redden olifanten uit erbarmelijke situaties om ze vervolgens in een natuurlijke en beschermen omgeving te laten leven. Wist je dat er nog maar zo’n 5000 olifanten te vinden zijn in Thailand, waarvan meer dan de helft uitgebuit wordt in de toeristenindustrie? Ik sta echt voor 100% achter deze projecten en vind het natuurlijk ontzettend gaaf dat ik er mijn steentje aan kan bijdragen. Ook ben ik heel benieuwd hoe zo’n project in de praktijk verloopt.

Voor de mensen die het niet weten: ik studeer International Project- and Change management, wat een sterke focus heeft op alles wat te maken heeft met zaken als duurzaamheid, ontwikkelingswerk, en social entrepeneurship. Dit is echt een grote interesse van mij geworden! Ik ga mijn afstudeerscriptie er schrijven over hoe het vrijwilligersbeleid verbeterd kan worden, en welke media daar het best gebruikt bij kunnen worden en hoe. Dat lijkt me vooral gaaf omdat ik daarvoor meer moet weten over vrijwilligers, waardoor ik veel in contact komen met mede reizigers! Verder zal ik ook mijn handen uit de mouwen steken en meehelpen bij het project door online promotie, meetings opzetten, of meehelpen bij de bomen planten of het olifanten project. De precieze taken moet ik nog een beetje afwachten. Ik kan in ieder geval niet wachten! 🙂

IMG_0841-1024x584

Hoe heb ik de stage gevonden?

Ik wist dat ik mijn afstudeerstage in het buitenland moest gaan doen, en wilde het liefst naar Zuid-Oost Azië. Rond oktober/november ben ik op het internet al druk gaan zoeken naar organisaties die werk deden op het gebied van dier- en/of natuurbehoud omdat ik dat super interessant vind. Lees hier mijn blog over hoe je internationaal vrijwilligerswerk en stages zelf kan vinden. Een aantal organisaties heb ik een enthousiaste brief gestuurd met mijn CV erbij. Van CNF kreeg ik direct een leuke reactie terug en na twee Skype gesprekken mocht ik komen! En toen begon het regelen natuurlijk pas echt: kamer onderverhuren, visum, toestemming van school, verzekering, noem het maar op. Maar dat is natuurlijk allemaal de moeite waard!

Pai

Pai is een klein dorpje op ongeveer 3 uur rijden van de tweede stad van Thailand, Chiang Mai. Er hangt een hele relaxte vibe en er is prachtige natuur te vinden. Sinds een aantal jaar is Pai pas toeristisch geworden. De sfeer schijnt op en top te zijn en al snel kent iedereen elkaar. Kortom: over Pai heb ik alleen maar goede verhalen gehoord, dus ik ben er zeker van dat ik me daar snel thuis zal voelen! Ik zal mijn eigen kleine bungalow krijgen in een prachtige omgeving, een stukje afgelegen van het project, waar ook andere stagiairs wonen. Het mindere is alleen dat ik daar midden in het hete seizoen zit, oftewel: “the smokey season”. Het kan overdag tot 40 graden worden en er schijnt het grootste deel van de tijd een soort smog mist te hangen. Ik hoop dat ik dat trek, haha.

Blog

Vrijdagochtend kom ik aan in Bangkok en zal daar eerst een nacht blijven slapen om de volgende avond de nachttrein naar Chiang Mai te pakken. Daar wordt ik met een busje opgehaald en naar Pai gebracht. In de weekenden ben ik lekker vrij om de omgeving te verkennen en verder moet ik nog kijken hoe veel tijd ik heb om tussendoor te reizen, aangezien er officieel 40 uur per week voor mijn stage/scriptie staat en ik een week na mijn stage al terug naar Nederland ga. Op dit blog zal ik af en toe schrijven over mijn ervaringen, hoe het met het project staat, en wat me opvalt. Verder zal ik tijdens mijn reis blogs schrijven over vrijwilligerswerk, duurzame reisopties, en groene eetplekjes op de plekken waar ik kom. Dus als je dat interessant vindt, blijf me vooral volgen!

Ik realiseer me nog niet echt dat ik straks écht wegga, maar nu ik er zo over schrijf krijg ik er ontzettend veel zin in! Heb jij nog tips voor mij wat ik absoluut moet doen of zien in Thailand? Laat het me weten in een reactie!

2 gedachten over “Nog 1 week: Mijn stage in Thailand!

  1. Hey Juul

    Geniet er ook van het is een prachtig land en er wonen de meest vriendelijke mensen en het eten is echt jammie.. Kleine tip hoe zie je een lokaal restaurantje met plastic stoelen en tafels en een open keuken dan is het eten er goed succes met je afstudeerproject het klinkt als een flinke onderneming

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s