Aangekomen in Pai!

Even snel een blogje tussendoor, omdat iedereen aan me vraagt hoe het hier nu is!

Nachttrein

Zaterdagavond ben ik op de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai gestapt. Ik vond het een ideale optie! Je hebt stoelen die ’s avonds tot bedjes worden omgetoverd tot platte stapelbedjes en terwijl ik 900 kilometer naar het noorden hobbelde sliep ik heerlijk, om de volgende ochtend wakker te worden in Chiang Mai.

Op weg naar Pai

In Chiang Mai heb ik samen met een paar andere gestrande reizigers een paar uur gewacht in een caféetje. Om 2 uur ging mijn busje naar Pai, en rond 5 uur kwam ik aan! Mijn reispilletje werkte gelukkig want ik ben niet misselijk geworden van de honderden scherpe bochtjes onderweg.

Ik zag het stadje en vond het meteen helemaal geweldig, wat een schitterende omgeving en een super schattig dorpje met de leukste smoothie- en koffiebarretjes, cafétjes, huisjes, tattoo shops, jazz bars, etc. Je voelt meteen dat de sfeer super relaxed is, een soort hippie dorpje bijna. Ik werd opgehaald door twee lieve Thaise mensen van de organisatie, die me naar de bungalows namen. De bungalows staan in een soort halve cirkel met een gezellige plek om samen te komen in het midden. Ongelooflijk dat ik hier een hele poos ga wonen in een heerlijke omgeving! Voor de eerste week zit ik nog in een ander bungalowtje twee minuutjes lopen verderop. Alles wat ik nodig heb! Heerlijk bed, wifi, en warme douche. Dat laatste is trouwens wel fijn want het koelt hier ’s avonds flink af tot ongeveer 5 graden.

DSCN0000
De plek waar we samen komen en waar ik de komende weken veel zal zitten om mijn thesis te schrijven
DSCN0155
De bungalows (waar ik vanaf volgende week in kom)
DSCN0157
Centrale plek van veraf
DSCN0116
De blauwe bungalow is voor mij de komende week!

Ontvangst

Ik werd meteen super hartelijk ontvangen door de medewerkers en de andere stagiairs (meisje uit Canada en meisje uit V.S.). Lekker rood wijntje erbij en even gekletst. Een Thais vrouwtje die hier Hippo genoemd wordt kookte super lekker voor ons! In Thailand kun je overal al super lekker eten, maar volgens de mensen hier kookt zij lekkerder dan in elk restaurant waar dan ook. En dat kon je proeven! Ze gaat elke dag voor ons koken dus ik zit de komende maanden wel goed! Na het eten nog even wijntjes gedronken en daarna naar mijn bungalowtje gegaan en heeeerlijk geslapen. Ik voel me al helemaal zen worden hier… Hieronder wat foto’s tijdens mijn wandeling vanochtend van mijn bungalow tot de centrale plek 2 minuutjes verderop.

Het project

Vanochtend ben ik met een aanhangscooter samen met een andere stagiaire naar de plek gegaan waar het hele project is. Het is een heel groot stuk land zo’n 15 km verderop waar op grote schaal herbebossing wordt gedaan, en allerlei wilde dieren en olifanten gaan komen. Er groeien nu bomen en planten en kruiden, en Jennifer (stagiair) is bezig met het opzetten van een vogelreservaat. Binnenkort komen er waarschijnlijk een paar olifanten hierheen en dan kunnen de bezoekers komen! Het doel van de eigenaar is om er het grootste wildlife- and elephant camp in de omgeving van te maken. Hieronder zie je wat foto’s. Je ziet het niet zo goed maar overal zijn bomen aan het groeien. Het plan is een kwart miljoen bomen per jaar te laten groeien, en daar krijgen ze nu ook funding van de UN voor! Achter de bomen op de onderste foto komen straks olifanten, “gered” uit de toeristenindustrie waar ze rustig kunnen leven en voortplanten. Super!

Vanmiddag ga ik mijn eigen scootertje krijgen en leren om er op te rijden, spannend! Ook ga ik met Miguel, de baas, bespreken wat ik precies ga doen voor mijn stage en wat de verwachtingen zijn van beide kanten.

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Aangekomen in Pai!

  1. Wow supermooi daar zeg. fijne luxe bungalow, lekker eten, wijntje erbij, je zou vergeten dat dat je ook nog aan het werk moet haha. Enjoy! groetjes, Peter

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s