Wat doet ze daar nou eigenlijk in Thailand?

Ze schrijft en vertelt allemaal wilde verhalen over Pai en olifanten roadtrips, maar ik dacht dat ze aan het werk was voor haar thesis/stage? Krijg je voor chillen tegenwoordig ook al studiepunten? Blijkbaar is het nog vrij raadselachtig wat ik hier precies uitspook en wat mijn verantwoordelijkheden zijn in de organisatie. Maar na twee weken stage heb ik al heel wat gedaan en is het ook wel aardig helder wat er gaat gebeuren de komende maanden. Vandaar een blogje erover.

Thesis

Ik zit in mijn vierde (en laatste) jaar van International Project- and Change Management en schrijf dus nu mijn afstudeerscriptie voor Conserve Natural Forests. Ik vind alles wat met milieu te maken heeft super interessant en binnen mijn studie specialiseer ik me in communicatie, media en marketing, iets waar ik ook wel werkervaring in heb. Die skill wil ik hier ook graag inzetten om CNF, een organisatie die geeft om dingen waar ik ook om geef, te helpen verder te ontwikkelen.

CNF heeft een groot stuk land waar herbebossing op grote schaal wordt toegepast, en waar organische landbouw wordt gedaan. Verder zijn er veel dieren, planten, en binnenkort dus ook olifanten te zien! Olifanten die we redden uit slechte omstandigheden in olifantenkampen. Na veel onderhandelingen komt onze eerste olifant (een zwangere, yeah!) waarschijnlijk al binnen een paar weken. Zodra ze er is, is het de bedoeling dat het land open gaat voor toeristen die een bedragje betalen om alles wat we doen te kunnen zien en ervaren. Zo kunnen wij als organisatie ook weer verder groeien, en ik denk dat het goed en belangrijk is dat toeristen leren over duurzame manieren van omgaan met de natuur, van landbouw, en van het houden van olifanten.

Een vraag waar de organisatie nu mee zit is hoe ze die toeristen naar ons mooie stuk land gaan trekken. Met andere woorden: hoe moet dit allemaal gepromoot gaan worden? Dat ga ik onderzoeken!

DSCN0136
Kleine impressie van het land

Wat ik voornamelijk wil weten is welke media gebruikt moeten worden en hoe die gebruikt moeten worden om een activiteit effectief te promoten in Pai, en hoe ecotoerisme in het speciaal moet worden gepromoot. Ik ben bezig met het opzetten van enquêtes en interviews die ik ga afnemen onder toeristen in Pai, om onder andere achter hun mediagebruik te komen en hun kennis en interesse over ecotoerisme. Mijn onderzoeksresultaten zullen uiteindelijk de basis vormen voor het adviesrapport wat ik ga schrijven.

Ook is het de bedoeling dat mijn onderzoek zogenaamd “cross-organisational” is, wat inhoudt dat de resultaten toepasbaar moeten zijn voor organisaties van dezelfde strekking. Vandaar dat ik een stakeholder involvement plan ga maken, waarin ik andere ecotoerisme activiteiten zoek die ik uitnodig in een meeting om feedback te geven op mijn werk.

Andere taken

Naast het schrijven van mijn thesis, waar ik ongeveer 4 dagen per werk aan moet werken, help ik ook nog met andere dingen in de organisatie. Zodra ons land open is voor bezoekers ga ik namelijk voor de promotie zorgen! Dat wordt heeelemaal mijn projectje. Super leuk! Ons doel is om een bezoekje aan CNF dé nummer 1 activiteit in Pai te maken voor toeristen. Het moet op zo veel mogelijk plekken te zien zijn: social media, tripadvisor, op posters en flyers in alle transport en hostels, etc. Ik vind het gaaf dat ik mag bijdragen aan die grote overgang van de organisatie, wat er voor gaat zorgen dat we serieus gaan runnen.

Maar dat is nu nog niet helemaal zo ver, dus heb nu nog andere taken. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het posten van stagevacatures op sites als Idealist.org, maar ik ben ook op zoek naar andere geschikte platforms om vacatures op te plaatsen. En wat heel leuk is: ik reageer op geschikte sollicitanten, plan een interview in, en neem de interviews ook af. Eerst vond ik dat best eng, maar nu gaat het goed! Best cool om aan de andere kant van een sollicitatie te staan, en om zo veel verantwoordelijkheid te hebben om te beslissen wie er wel en niet gekozen worden.

Een gemiddelde dag uit mijn leven

Het fijne aan werken hier vind ik dat er geen vaste werktijden zijn. Niemand vind het erg als je halverwege de werkdag een dutje gaat doen. Waar kan dat nou? Als je hard werkt en op tijd goed werkt levert dan maakt het niet echt uit wanneer je dat doet.  Ik sta bijvoorbeeld vaak vrij vroeg op omdat het dan nog wat koeler is, terwijl anderen meer ’s avonds werken. Ook vind ik het prima om in het weekend nog een beetje te werken.

DSCN0171
Lekker werken in het zonnetje met Nollie als mijn bewaker

 

Dus wat doe ik zoal op een dag? Nou, ik sta ’s ochtends op, douche, pak wat ontbijt uit de koelkast, pak mijn laptopje en ga aan het werk. That’s pretty much it. En ik vind het heerlijk! Lunch en avondeten wordt voor ons gemaakt. Tussendoor overleggen we vaak even met Miguel hoe de zaken er voor staan, rijd ik soms naar de wasserette dichtbij, of ga ik even Pai in om wat te shoppen. Morgenochtend gaan we Muy Thai (Thai boxen) uitproberen, wat we waarschijnlijk wel minstens één of twee keer per week willen doen. Verder is het hier erg warm dus veel energie om te stressen of haasten hebben we niet. Het Thaise ritme begin ik al aardig over te nemen…

DSCN0187
Dit is Hot Pink Henk, mijn racemonster. Waag het niet om er  (met korte broek) op te gaan zitten als ie in de volle zon heeft gestaan, want hij zal je billen binnen enkele seconden braden.

6 gedachten over “Wat doet ze daar nou eigenlijk in Thailand?

  1. Ik ken de vragen! Bij mij denk altijd iedereen dat ik al twee jaar rondzwerf, maar ik werk heel wat maandjes per jaar. Tof om over je stage te lezen en mooie foto’s. Ik wens je heel veel succes! En bedankt voor het volgen van mijn blog.

    Ruby

    Like

  2. Ha, wat leuk om te lezen waar je mee bezig bent! (zie dat dit al wel een oude blog is, dus waarschijnlijk ben je inmiddels alweer een stuk verder :)).
    Zelf ben ik al een tijdje bezig met een soortgelijk thema (ecotoerisme, lokale community) en ik zou het leuk vinden om daarover wat uit te wisselen. Misschien even mailcontact? Groetjes en veel succes met je thesis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s